pers­bericht

München, 17.07.2014

eGym met nieuwe partner Highland Capital Europe Financieringsronde van USD 15 miljoen om groei te versterken

München (ots) - Het in München gevestigde high-tech fitnessbedrijf eGym versnelt zijn internationale groei en productontwikkeling. Hiervoor ontving het van zijn nieuwe investeerder Highland Capital Partners en van de reeds bij eGym actieve investeerders Bayern Kapital en High-Tech Gründerfonds USD 15 miljoen.

eGym biedt fitnessclubeigenaars en -leden online toegankelijke fitnessoplossingen. Door de intelligente verbinding van hardware en software ontvangen clubbeheerders waardevolle informatie over hun leden; deze trainen op basis van een gepersonaliseerd schema dat permanent wordt aangepast.

eGym zaakvoerder Philipp Roesch-Schlanderer: "Onze productstrategie is uniek in de wereldwijde fitnessmarkt: eGym ent de voordelen van mobiele online-applicaties op de Duitse elektro- en machinetechniek. eGym staat voor snelle en duurzame trainingsresultaten en meer plezier in de fitnessclub! Wij zijn ten zeerste verheugd dat ons enthousiasme bij Highland Capital Partners is aangeslagen en dat we hen als partner voor onze jonge onderneming over de streep hebben kunnen trekken."

Irena Goldenberg, partner bij Highland Capital Partners Europe, nam tijdens de financiering de rol van voorzitter van de eGym raad van bestuur op zich. Ze zei: "eGym's groeidynamiek en kapitaalefficiëntie zijn uitzonderlijk in onze ervaring. De productportfolio van eGym is uniek voor een industrie die tot op heden door de digitale revolutie onaangeroerd bleef. Onder leiding van een gepassioneerde ondernemer is eGym optimaal gepositioneerd om eigenaren van fitnessclubs en hun leden succesvoller te maken."

Tijdens het eerste volledige boekjaar 2013 noteerde eGym een exponentiële groei van de omzet en realiseerde het een break even. Het team is in een periode van 18 maanden van tien tot 100 medewerkers aangegroeid. De verhuizing van de Münchense centrale naar een aanzienlijk groter kantoor en de opening van een tweede filiaal in Berlin-Mitte waren het gevolg. Philipp Roesch-Schlanderer: "Wij zetten in alle domeinen heel gericht enkel onze beste talenten in. Dit is vanaf het begin ons recept tot succes geweest."

eGym biedt een volledig assortiment met 18 elektronische krachttoestellen voor alle grote spiergroepen aan. Alle toestellen zijn met het internet verbonden, wat exploitanten en leden van clubs beduidende voordelen biedt. De unieke trainingssoftware van eGym laat de selectie van een gepersonaliseerd trainingsschema toe. Dit start automatisch, zodra het lid zich op een toestel aanmeldt.

Het trainen gebeurt conform de meest recente sportwetenschappelijke inzichten en met vier verschillende trainingsmethoden. Samen met de trainer kunt u uw training op elk toestel met internetverbinding of via de app op de smartphone in detail analyseren of plannen. Alle trainingsresultaten worden in de eGym Cloud opgeslagen en de trainingsvoortgang nauwkeurig gemonitord.

De introductie van de eGym Trainer app tijdens de professionele beurs FIBO in april 2014 betekent een mijlpaal voor de ledenbegeleiding in de club: de eGym Trainer app geeft de fitnessclub en de trainers een uitgebreid overzicht van de profielen van de leden.

Met zijn onlangs opgestarte programma voor nieuwe klanten ondersteunt eGym fitnessclubs door middel van gerichte online en offline marketingactiviteiten bij het werven van nieuwe leden.

"Wij willen de clubbeheerders op elk niveau van hun waardeketen ondersteunen en hen succesvoller maken", zei Philipp Roesch-Schlanderer. "Dat geldt in het bijzonder voor de drie grote domeinen Klantenwerving, Klantenbegeleiding evenals Up- en Cross-Selling aan de leden in het bestand. Een essentiële rol hierbij speelt de eGym Cloud, waarin alle relevante informatie en gegevens samenkomen."

eGym verkoopt zijn producten behalve in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ook met succes in Nederland. Weldra volgen nog andere internationale markten.